МИРГ Бургас-Камено Ви кани на събитие на тема „Развитие на риболовния туризъм в България и синята икономика“

Кога:

21-23.07.2023 г.

Къде:

Флора ЕКСПО Център, гр. Бургас

Координати на събитието:  42.50366974, 27.48204422

През месец юли Бургас ще се превърне в синята столица на България, където община Бургас съвместно с партньорите си по проект проект EMFAF 101077599 — проект DBAN организира хибридно събитие с работно наименование Burgas Blue Summit, чиято цел е да ускори научните изследвания, иновациите и предприемачеството в Черноморския регион за съвместно разработване на пътища за интелигентна специализация, сини иновации и ускоряване на растежа за устойчива синя икономика в Черноморския басейн.

МИРГ Бургас-Камено планира да организира паралелно събитие за анимиране на територията, като се включи със собствена програма и участници в събитието, като даде възможност на участниците паралелно да вземат участие и в двете събития.

Акцента на програмата на МИРГ Бургас-Камено ще бъде върху развитието на риболовния туризъм в България, като по темата ще бъдат поканени колеги и  от други МИРГ(Гърция, Хърватска и Румъния), които да споделят опит по темата. В тази връзка ще бъде организирана и експозиционна част, в която представителите от териториите на МИРГ ще могат да представят различни продукти и услуги свързани с туризма, местни продукти, аквакултури, рибарство, природно и културно наследство, морски технологии и други.

Събитието ще даде старт  на подготовката на национална стратегия за развитие на риболовния туризъм, като част от синята икономика на България. Паралелното събитие ще бъде най-голямото събитие за представяне на възможностите за развитие на синя икономика до момента в България.