Рекордно количество боклук събраха край Бургаско езеро по повод Световния ден на влажните зони

Световния ден на влажните зони беше отбелязан от Сдружение на риболовците “Бургаски езера” и съмишленици с мащабна акция по почистване на еко зоните на езеро “Вая” на 07.02.2021г. Общо 170 чувала боклук и 97 автомобилни гуми бяха събрани в рамките на 2 часа.
 
Еко зоните, които са добре познати на риболовците от Бургас, са успяли да акумулират множество отпадъци, които бяха събрани от над  70 участници, в това число членове на Сдружение “Бургаски езера” заедно с членове на онлайн групата “Риболов край Бургас”, Академия по бойни изкуства “Hikari”, ОЗБГ и граждани. 
 
В събитието се включи и целият екип на МИРГ “Бургас-Камено”, водени от Председателя на УС – Кирил Начев, като последният организира извозването на значителното количество отпадъци до близкото депо. 
 
Повечето участници бяха дошли заедно с децата си, които се включиха наравно с възрастните в събирането на рекордното количество боклук! Организаторите изказват благодарност на всички, които се включиха в тази акция, както и на Христо Анестев, Иван Киров и Божидар Парашкевов за заснемането на събитието.