Фестивалът „Здравей, море!“ в Крайморие

Стотици жители и гости на Крайморие се включиха в летния фестивал „Здравей, море“

С турнир по плажен волейбол стартира фестивалът „Здравей, море!“ в „Крайморие“.  Десетки плажуващи и младежи се възползваха от слънчевото време на 25 юни и се включиха в надпреварата, която се проведе на централния плаж. Организаторите искат плажният турнир да стане ежегоден.

В събота събитието продължи на откритата сцена на лодкостоянката с концерта „Здравей, море!“ със специалното участие на Вокален ансамбъл „Фортисисмо“, Детска формация „Морски песъчинки“ и Трио „Галакси“. Даровити деца от квартала се включиха с изпълнения на гайда и народни песни от различни фолклорни региони. 

Концертната програма за вечерта завърши с празнична заря.

В неделя, 27 юни, всички жители и гости на града имаха възможност да се включат в организираните занаятчийски работилници по плетене на рибарски мрежи, кошничарство, медникарство и грънчарство. Всеки имаше възможност сам да си изработи сувенир за спомен от празника.

Събитието се организира от НЧ „Петър Янев 1939“ и е в рамките на проект „Развитие, съхраняване и популяризиране идентичността на нематериалното културно наследство в кв. Крайморие, община Бургас“, Договор № BG14MFOP001-4.030-0002-C02, финансиран чрез Стратегия за ВОМР на МИРГ „Бургас – Камено” по Програма за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство.