ПОКАНА за „РИБЕН ФЕСТ БУРГАС 2022“

ПОКАНА за „РИБЕН ФЕСТ БУРГАС 2022“

МИРГ БУРГАС-КАМЕНО Ви кани на „РИБЕН ФЕСТ БУРГАС 2022“„УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА МЕСТНИТЕ ОБЩНОСТИ“ с място на провеждане: „Курортно туристически комплекс Ченгене Скеле“, Дати на провеждане: 17,18,19 Юни, 2022

Целта е да бъдат популяризирани традициите в приготвянето на ястия от риба и рибни продукти и рибарския занаят в региона.

За участие във фестивала са поканени изложители, които да презентират рибни продукти, сувенири на морска тематика, рибарски принадлежности, български вина и др. Посетителите ще могат да се насладят на различни деликатеси, приготвени на място.

В рамките на фестивалните дни е предвидена фотоизложба. Уникални морски кадри, запечатани от обектива на талантливия бургаски фотограф Христо Анестев, ще могат да бъдат разгледани там. Те ще бъдат подредени в конферентния център на туристическия комплекс. Предвидена е и музикална програма.

Във втория ден на „Рибен фест Бургас 2022“ ще се проведе кулинарно състезание за приготвяне на най-вкусна рибена чорба. Умения и рецепти ще премерят готвачи от Военноморска база Бургас, ученици, любители, както и представители на местната рибарска общност. Посетителите на фестивала ще дават оценки, определяйки най-вкусната рибена чорба, а победителите в кулинарната надпревара ще получат специални награди.